Acco E-Lexicon

Digitale lexicons (of E-Lexicons) maken het mogelijk om een grote hoeveelheid informatie op een overzichtelijke manier te ontsluiten zonder dat het geheel zijn actualiteitswaarde verliest. Auteur én gebruikers kunnen continu nieuwe termen, definities en (multimediale) bijlages uploaden, en deze ook levenslang raadplegen.

De voordelen van deze E-Lexicons zijn duidelijk. Naast de zoekmogelijkheden bevat een E-Lexicon functionaliteiten die de interactiviteit met de gebruiker en het verwerken en memoriseren van talrijke definities ondersteunen. Zo kunnen studenten en professionals met deze definities aan de slag door te markeren, te annoteren en door nota’s met elkaar te delen. Flashcards vergemakkelijken het instuderen en termen kunnen geordend worden aan de hand van persoonlijke lijstjes.

 

Digitale Media

Wegwijs op de informatiesnelweg.

Hier kan je super eenvoudig en snel de juiste en beknopte omschrijving vinden van alle termen die je tegenkomt in de wereld van de communicatietechnologie, digitale media en informatica. Het E-Lexicon werkt als een standaard woordenboek; maar je kan het echt personaliseren én … aanvullen met eigen termen en bijlagen.

Het E-Lexicon is samengesteld door Dirk De Grooff, hoogleraar aan de KU Leuven en docent van de vakken ICT, zoekstrategieën en online marketing. Hij is ook coördinator van IMS en onderzoeksgroepleider van iMinds CUO | Social Spaces.

Meer Info

Interactief

Markeer belangrijke zaken in definities. Voeg notities toe aan elke term. Vul aan met beeld en geluid, tekst of links die je met iedereen kan delen. Stel zelf nieuwe termen voor zodat het E-Lexicon steeds volledig en actueel is. Verdwaal niet langer in de digitale jungle!

Oefen!

Ondervraag jezelf! Door middel van geheugenkaartjes kan je jezelf ondervragen. Kies via thema’s of lijstjes een reeks termen en ga na of je de betekenis kent.  Als het niet dadelijk lukt, kan je altijd een tip opvragen en dan komen jouw markeringen van pas!

 

Meer Info

Handelingsgericht werken

Met het E-Lexicon HGW wil Acco de uitgebreide terminologie rond handelingsgericht werken op een overzichtelijke manier ontsluiten voor leraren, mentoren, leidinggevenden, zorgcoördinatoren en leer- en gedragsspecialisten in het Nederlandse en Vlaamse onderwijs.

De Mindmap Handelingsgericht Werken biedt een ruime variatie aan formulieren, vragenlijsten en illustraties uit de praktijk die het toepassen van HGW op school en in de klas ondersteunen. Het E-lexicon en de Mindmap zijn gebaseerd op lemmata uit onze boeken handelingsgericht werken van Noëlle Pameijer & Tanja van Beukering (en hun co-auteurs).

Meer Info

Mindmap

Via de erg handige, interactieve mindmap vind je snel extra materiaal dat je in de praktijk helpt om HGW toe te passen op school. De overzichtelijke mindmap zorgt bovendien voor extra structuur en geeft een mooie samenvatting van alle HGW-gerelateerde begrippen.

Lijstjes

Maak zelf een lijst van termen die je wil toepassen op jouw school. Je kan deze lijst delen met je collega's en kennisen actief op het E-Lexicon. Zo zijn we alweer een stap dichter bij handelingsgericht werken in de praktijk. 

 

Meer Info